• 登录Login
  • 注册Register
  • logo

    会员登录
    还没有账号立即注册

    邮箱登录

    上海星地通通信研发中心

    项目分类:商办项目 > 写字楼

    业主单位:上海星地通通信科技有限公司


    设计单位:出品建筑事务所


    建筑面积:16,387平方米
    建成时间:2016年7月
    设计周期:2014年3月至9月


    主创设计师:丁鹏华

    Owner:Shanghai Xingditong communication Technology Co., Ltd


    Design Consultant:Do Architects


    Floor Area:16,387㎡
    Date of Completion:2016.7
    Cycle of Design:2014.3-2014.9


    Chief Designer:Penghua Ding

    嘉定古城北郊,原为平坦开阔的乡村田野。随着城市化扩张,这里被规划为工业园区。原先的田园景象被规划路网切割成不同属性的地块。被切割的不只是地貌,人的生活也被这高效的路网和功能地块切成了不同的片断。基地便位于其中的一个方形地块,我们不愿在地块内再将人们的生活切割成为办公研发、餐饮住宿及休闲娱乐等功能片段,而是希望在整个基地里让紧张高效和轻松舒适并置交融。凭借对景观园林的拾取掇叠来模糊功能的边界,构筑起一个互融互通的空间环境;营造出人在风景中、风景在建筑中的诗意办公环境。同时也为工业园区呈现出一道层峦叠嶂的立体风景。

    The northern suburb of the ancient Jiading city was once a flat and wide country field. With the rapid development of urbanization, it is planned to be an industrial park now. The original pastoral scene has been cut into blocks of different uses by planned road network. Not only the landscape, but also people’s lives, has been sliced into different parts by the busy road network and blocks.
    he building site is located at a square plot in the ancient Jiading city. We don’t want to cut people's lives into functional parts such as research and development offices, canteen, accommodation, and entertainment area. Instead we hope to intertwine high-speed working experience and relaxing environment together. By layering landscape elements, boundaries of functions will become blurry. An exuberant and syncretic space will then be built up to give a picturesque view of the industrial park.



    分享到: 微信 更多